Fazerin Suomalainen aamu 2014 -tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat aamupalakansaa

Fazer tuo syksyllä 2014 Alku-puurot markkinoille ja Evidens suunnitteli ja ja toteutti lanseerauksen tueksi Suomalainen aamu 2014 –tutkimuksen, jolla saatiin tuoretta tietoa suomalaisten aamuista ja miten puuro niihin istuu.

Verkkopaneelitutkimukseen vastasi 1 172 suomalaista naista ja miestä. Tulokset edustavat kattavasti 15–75-vuotiaita suomalaisia. Suomalainen aamu 2014 -tutkimuksen mukaan vain joka viides suomalainen kokee olevansa aktiivinen aamuihminen. Suomalaisten aamuja leimaa kiire: 60 prosenttia on valmis käyttämään korkeintaan viisi minuuttia aamupalansa valmistamiseen. Aamuihin kaivataan erityisesti lisää unta, hellyydenosoituksia ja omaa rauhaa. Kaksi kolmesta suomalaisesta syö aamupalaa päivittäin. Aamupalassa tärkeintä on valmistamisen nopeus ja vaivattomuus sekä maukkaus.

Puurolle hyvät markkinat Suomessa

Valtaosa suomalaisista syö aamiaisellaan puuroa ainakin joskus, kolmannekselle se on olennainen osa jokaista aamupalaa jo nyt. Puuroa pidetään terveellisenä, edullisena ja nopeana aamiaisvaihtoehtona. Yli puolet valitsee puuron, koska se pitää nälän pitkään loitolla. Suomalaiset arvioivat puuron auttavan myös vatsan toiminnassa ja painonhallinnassa.

Maailmalta levinnyt puuron tuunaustrendi näkyy myös Suomessa: sellaisenaan puuron syö vain 16 prosenttia. Puuro maistuu useimmille marjojen ja hedelmien tai voisilmän kanssa, lisäksi sitä nautitaan muun muassa mehukeiton, hillon, siemenien, raejuuston, rahkan ja jogurtin kanssa.

Fazerin tuotelanseeraus ja tutkimus saivat paljon mediatilaa:

http://www.hs.fi/ruoka/a1412819518606

http://www.iltalehti.fi/ruoka/2014100218713993_ru.shtml

http://www.mtv.fi/lifestyle/hyvinvointi/artikkeli/yksi-asia-yli-muiden-tama-tekisi-suomalaisten-aamuista-parempia/4376364

http://umami.fi/ruoka-juoma/tiedotteet/aamuihin-lisaa-unta-hellyytta-ja-hyva-aamupala/

http://www.makuja.fi/artikkelit/4376408/ajankohtaista/tutkimus-selvitti-suomalaisten-suosikkiaamupalat-syotko-naita/

6.10.2014 Fazerin Alku-puuroa tarjoavat pop up -puurobaarit avautuivat 270:ssä Amica-ravintolassa ympäri Suomen. Marraskuussa 2014 tuotteet saapuvat kauppoihin.

alku_puuro